Kartoffeltyskere i mere end 200 år

På denne side finder du måske din egen kartoffeltyskerslægt.

"Bette Dorte" på heden

Malet 1904 af Knud Larsen, født 27. august 1865 Vinderød, Nordsjælland. Død 7. december 1922 (57 år) Frederiksberg, Gravsted Assistens Kirkegård. Efter sin konfirmation kom han i malerlære i København; omtrent samtidig havde han besøgt Det tekniske Selskabs Skole, dimitterede derfra til Kunstakademiet i 1883 og fik 1889 afgangsbevis som maler fra Kunstakademiet. SMK. open.

Velkommen

De tyske indvandrere, der var inviteret til Danmark for at opdyrke heden i 1758, kaldes Kartoffeltyskere. I Grønhøj, Frederiks, nær Viborg, er der opstillet en mindesten med navnene på de familier, der levede deres liv på lyngheden. Det er deres efterkommere, der arbejdes med på denne hjemmeside.

Databasen ejes af en arbejdsgruppe - alle med tilknytning til kartoffeltyskere. Den første bidragyder til databasen er afdøde Børge Winkler Jacobsens store hjemmeside, som løbende vil blive behandlet efter de kriterier, som arbejdsgruppen har nævnt på forsiden.

Databasen skal ikke ses som en facitliste, men som en side under stadig udvikling. Arbejdsgruppen modtager derfor meget gerne supplerende data, dokumenterede rettelser og spørgsmål. Arbejdsgruppen verificerer data, inden de lægges på denne slægtsside.

Data indsendes i mail som vedhæftet fil til tng@kartoffeltyskere.dk

En jysk fårehyrde på heden

Malet 1855 af Frederik Vermehren 1823 – 1910 Johan Frederik (Frits) Nikolai Vermehren (født 12. maj 1823 i Ringsted, død 10. januar 1910 i København) var en dansk maler og professor. Priser: Thorvaldsen-medaljen Udstillet: SMK – Statens Museum for Kunst Uddannelse: Sorø Akademi - Elev af: Jørgen Roed, Hans Harder SMK.open